Menu

De fem viktigste tingene du trenger for å rafte

NB: Proofer/Editor: Irafting-ahrntal-ferienregion-kronplatz guess you can not hand it in without putting the exact word [rafting equipment (in Norwegian)]. The real one is in the text.

Den som har lyst å prøve seg på rafting trenger fem ting som er helt essensielle. Om du begynner forsiktig, så vil du kunne leie mesteparten av utstyret, på steder som organiserer rafting-utflukter, men om du har fått smaken på sporten, så er det også på tide å skaffe riktig rafting utstyr.

Hjelm

Rafting kan være en risikabel affære. Det er en actionsport, og det betyr at sikkerheten er ekstra viktig. Det mest almene som man trenger er en god hjelm, som beskytter hodet, uten at den hemmer bevegeligheten for mye. Hjelmer som egner seg godt, er hjelmer som er lagd for fjellklatring, eller fallskjermhopp, men det finnes også egne hjelmer, som er lagd, spesielt for rafting. En bonus, er at de også fungerer bra som sykkelhjelm.

Våtdrakt

En god våtdrakt er meget viktig, spesielt i vårt nordiske klima, men man burde egentlig alltid bruke den. Den beskytter kroppen mot kutt, og polstrer deg mot den verste knuffingen. Dertil gjør den det viktigste, den holder deg varm, selv om du er våt.

Svømmevest

Svømmevesten, er jo alltid viktig når man ferdes på vannet, og den kan redde livet ditt når du rafter. Det er lett å bli sugd ned av strømninger, eller å ramle uti, spesielt når man er på litt tøffere elver.

Dykkerbag

En dykkerbag er en veske som er fullstendig vanntett. Man kan tilogmed bruke den under vann. De finnes i forskjellige størrelser, fra håndvesker til ryggsekker. Velg en som passer for dine behov.

Førstehjelpsutstyr

Selv om man satser på at ting er trygt, kan det være lurt å ha med en veske med nødutstyr, som det er kjekt å ha, om man skulle trenge det. Som fyll anbefales spray-plaster, for å lukke kutt, bandasjer nok for å lage en spjelke, eller forbinde en punktering, samt en blanding av plaster og smertestillende, gjerne Aspirin.