Menu

Rafting for hele familien

Rafting fremstilles gjerne som en sport eller fritidsaktivitet kun for de er mest sporty og dristige, unge mennesker i toppform som liker ekstremsport og risiko. Slik er det egentlig ikke. Rafting passer for de fleste, også ganske små barn. Det gjelder bare å tilpasse fart og vanskelighetsgratour_img-225960-90d til deltakernes ferdigheter, og alltid ha et godt på sikkerhet underveis. Både ordinære familier og alenemødre eller -fedre med barn kan ha det mye moro med rafting, og familie-rafting har blitt mye mer populært de siste årene. Faktisk ser man at vekten på bedrifter og teambuilding går ned, i forhold til familie-raftingen.

Familie-rafting er heller ikke på noen måte en slags sekundær eller annenrangs form for rafting, for all aktivitet som dreier seg om å styre en båt ned ei elv kalles for rafting. Det trenger ikke å være farlige stryk for at man skal ha det morsomt, oppleve fin natur, og oppleve at familien blir sveiset sammen. Den eneste forskjellen ved familie-rafting er at man legger litt mer vekt på barnas behov og utvikling, slik at både barn og voksne kan kose seg. Kanskje det viktigste av alt er at rafting krever mye samarbeid, og at det er en god måte å jobbe med lagånden i familien.

Dersom det oppstår noen små utfordringer med familie-rafting, er det som regel i familier der det er store sprik i alder mellom barna. Det viser seg jo ofte at hun som går i førsteklasse ikke har de samme forutsetningene for dette som en tenåringsgutt, og at de kanskje også har en litt forskjellig forståelse av hva som er moro og kult.

Det er også viktig å ikke ta med barna på aktiviteter som de egentlig ikke er modne for, og her er det viktig at foreldrene tar ansvar og bedømmer dette ut fra realistiske vurderinger heller enn ønsketenkning.